Νόστιμα ,εύκολα και υγιεινά τσουρεκάκια
Εκτέλεση
0/0 βήματα- Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό , ένα κουταλάκι του γλυκού από το μέλι , την μαγιά και 3 κουταλιές σούπας από το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
- Σε άλλο μεγάλο μπόλ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο , το υπόλοιπο μέλι το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού , τη βανίλια , το μαχλέπι , την μαστίχα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το προζύμι.
- Ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο, λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Κάνουμε τη ζύμη μας μπάλα την βάζουμε σε μπολ, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε πάλι σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί για 1 ώρα το λιγότερο.
- Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, βουτυρώνουμε τα χέρια μας και κόβουμε σε ίσια κομμάτια.
- Πλάθουμε τα τσουρεκάκια μας .
- Τοποθετούμε τα τσουρεκάκια σε ταψί με λαδόκολλα σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για ακόμα 20 λεπτά περίπου να φουσκώσουν .
- Όταν είναι έτοιμα αλείφουμε με τον κρόκο, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 180 βαθμούς C για 30 λεπτά περίπου.*Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάτε και από το μέγεθος που έχουμε δώσει στο τσουρέκι μας.* Για να φουσκώσει το προζύμι και στη συνέχεια το ζυμάρι τα έβαλα στο φούρνο στους 50 βαθμούς
Λάβετε μέρος στη συζήτηση