Νόστιμα ,εύκολα και υγιεινά τσουρεκάκια

Εκτέλεση

0/0 βήματα
  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό , ένα κουταλάκι του γλυκού από το μέλι , την μαγιά και 3 κουταλιές σούπας από το αλεύρι.
  2. Ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
  3. Σε άλλο μεγάλο μπόλ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο , το υπόλοιπο μέλι το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού , τη βανίλια , το μαχλέπι , την μαστίχα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το προζύμι.
  4. Ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο, λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  5. Κάνουμε τη ζύμη μας μπάλα την βάζουμε σε μπολ, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε πάλι σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί για 1 ώρα το λιγότερο.
  6. Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, βουτυρώνουμε τα χέρια μας και κόβουμε σε ίσια κομμάτια.
  7. Πλάθουμε τα τσουρεκάκια μας .
  8. Τοποθετούμε τα τσουρεκάκια σε ταψί με λαδόκολλα σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για ακόμα 20 λεπτά περίπου να φουσκώσουν .
  9. Όταν είναι έτοιμα αλείφουμε με τον κρόκο, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 180 βαθμούς C για 30 λεπτά περίπου.*Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάτε και από το μέγεθος που έχουμε δώσει στο τσουρέκι μας.* Για να φουσκώσει το προζύμι και στη συνέχεια το ζυμάρι τα έβαλα στο φούρνο στους 50 βαθμούς