Κλασική και νόστιμη σπανακόπιτα.
Εκτέλεση
0/0 βήματα- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν τα πράσα, το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σπανάκι.
- Όταν είναι έτοιμη η γέμιση τη μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε τη φέτα και το πιπέρι.
- Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά για το φύλλο (500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 100 ml ελαιόλαδο, 20 ml ξύδι, 1 ½ κουταλάκι αλάτι, 200 ml νερό, πιπέρι, ελαιόλαδο για άλειμμα) και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Ανοίγουμε 4 φύλλα.
- Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα ταψί.
- Στρώνουμε το ένα φύλλο και αλείφουμε με ελαιόλαδο, έπειτα στρώνουμε το δεύτερο φύλλο. Ρίχνουμε την γέμιση και από πάνω βάζουμε τα άλλα δύο φύλλα με ελαιόλαδο ενδιάμεσα.
- Χαράζουμε την πίτα μας ,ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση