Κλασική και νόστιμη σπανακόπιτα.

 

Εκτέλεση

0/0 βήματα
  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν τα πράσα, το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σπανάκι.
  2. Όταν είναι έτοιμη η γέμιση τη μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε τη φέτα και το πιπέρι.
  3. Αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά για το φύλλο (500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 100 ml ελαιόλαδο, 20 ml ξύδι, 1 ½ κουταλάκι αλάτι, 200 ml νερό, πιπέρι, ελαιόλαδο για άλειμμα) και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  5. Ανοίγουμε 4 φύλλα.
  6. Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα ταψί.
  7. Στρώνουμε το ένα φύλλο και αλείφουμε με ελαιόλαδο, έπειτα στρώνουμε το δεύτερο φύλλο. Ρίχνουμε την γέμιση και από πάνω βάζουμε τα άλλα δύο φύλλα με ελαιόλαδο ενδιάμεσα.
  8. Χαράζουμε την πίτα μας ,ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  9. Ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο.