Υπέροχο, παραδοσιακό , σιροπιαστό σαραγλί

  • Εκτέλεση

    0/0 βήματα
    1. Για το σιρόπι: Θα χρειαστούμε: 500 γρ. ζάχαρη,300 γρ. νερό, 1 στικ κανέλα, 50 γρ. μέλι, φλούδα από 1 λεμόνι, 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού.
      Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το στικ κανέλας, το μέλι και τη φλούδα από το λεμόνι και βράζουμε για 5 λεπτά.
      Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι να κρυώσει πολύ καλά.
    2. Για το σαραγλί: Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά.
    3. Σε μπλέντερ ρίχνουμε το καρύδι, το φιστίκι, το αμύγδαλο, την κανέλα και το γαρίφαλο και τα ψιλοκόβουμε.
    4. Παίρνουμε ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε ένα πινέλου χωρίς να ακουμπάει το πινέλο. Από πάνω βάζουμε ένα ακόμα φύλλο και το βουτυρώνουμε. Απλώνουμε λίγη από τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του του φύλλου και ρολάρουμε με τη βοήθεια μια βελόνας πλεξίματος. Σουρώνουμε με τα χέρια μας τις άκρες και αφαιρούμε την βελόνα.
    5. Τοποθετούμε το σαραγλί σε βουτυρωμένο ταψί. Ότι βούτυρο μας μείνει το περιχύνουμε στο ταψί.
    6. Κόβουμε το σαραγλί σε κομμάτια
    7. Ψήνουμε στον φούρνο για 80 λεπτά περίπου στους 150 βαθμούς C, στον αέρα μέχρι να πάρει το σαραγλί μας ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
    8. Όταν είναι έτοιμο, αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
    9. Πασπαλίζουμε με το φιστίκι και αφήνουμε να πιεί το σιρόπι και να κρυώσει καλά.