Υπέροχη μελιτζανόπιτα. Μία ιδιαίτερη και νόστιμη πίτα

 

Εκτέλεση

0/0 βήματα
  1. Καθαρίζουμε και τρίβουμε τις μελιτζάνες. Τις βάζουμε σε τρυπητό σουρωτήρι ,ρίχνουμε λίγο αλάτι, το χυμό λεμονιού και αφήνουμε μισή ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Πατάμε που και που με ένα κουτάλι.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και περνάμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν.
  3. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τις μελιτζάνες και την ντομάτα. Όταν πιεί όλα τα υγρά και είναι έτοιμο ,βάζουμε το μίγμα σε μπολ.
  4. Προσθέτουμε τον βασιλικό ,τα τυριά ,το αυγό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  5. Για το φύλλο: Θα χρειαστούμε : 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 100 ml ελαιόλαδο, 20 ml ξύδι, 1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι, 200 ml νερό, Λίγο ακόμα ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων.
  6. Ανοίγουμε το φύλλο μας 4 φύλλα
  7. Στρώνουμε σε ταψί που έχουμε λαδώσει το πρώτο μας φύλλο ,αλείφουμε με ελαιόλαδο και από πάνω στρώνουμε το δεύτερο μας φύλλο.
  8. Ρίχνουμε μέσα την γέμιση.
  9. Σκεπάζουμε με το τρίτο μας φύλλο, αλείφουμε με ελαιόλαδο και κλείνουμε με το τέταρτο και τελευταίο φύλλο.
  10. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και νερό , ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου.