Κλασικοί , υπέροχοι λαχανοντολμάδες.

Εκτέλεση

0/0 βήματα
  1. Βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το λάχανο μέχρι να μαλακώσει και να ξεχωρίσουν τα φύλλα.
  2. Για τη γέμιση: βάζουμε σε μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
  3. Παίρνουμε ένα φύλλο από το βρασμένο λάχανο, βάζουμε μια κουταλιά από την γέμιση και τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες.  Τους βάζουμε τον έναν δίπλα στον άλλο μέσα στην κατσαρόλα.
  4. Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών μέχρι να τους σκεπάσει και λίγο ακόμα παραπάνω. Βάζουμε αλάτι , πιπέρι και ελαιόλαδο και βράζουμε για 35 λεπτά περίπου.
  5. Για την κρέμα αυγολέμονο: Σε κατσαρολάκι βάζουμε λίγο κρύο νερό και διαλύουμε τον κορν φλαουρ. Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Σιγά σιγά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ζεστό ζουμί από το φαγητό. Βάζουμε το κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας και βράζουμε. Ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι.
  6. Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη, σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδεςε.