Νόστιμες καριόκες με βασιλικούς χουρμάδες και καρύδια.
Υγιεινές, εύκολες και χωρίς ψήσιμο.
Η γεύση τους θυμίζει μελομακάρονα…

Εκτέλεση

0/0 βήματα
  1. Βάζουμε σε ένα μπολ τους βασιλικούς χουρμάδες τους οποίους έχουμε ψιλοκόψει με το κονιάκ, και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να μουλιάσουν.
  2. Χτυπάμε στο μούλτι τη βρόμη με την καρυδόψιχα μέχρι να γίνουν σκόνη. Την μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στο ίδιο μούλτι βάζουμε τους χουρμάδες με το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι. Χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν και να γίνουν πάστα.
  4. Μεταφέρουμε το μίγμα με τούς χουρμάδες στο μπολ με τα στερεά και δουλεύουμε με τα χέρι, μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
  5. Πλάθουμε τις καρίοκες, ακουμπάμε σε λαδόκολλα και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  6. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί και βουτάμε μια-μία μέσα τις καριόκες. Ακουμπάμε σε λαδόκολλα και βάζουμε πάλι στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.
  7. Λιώνουμε σε μπέν μαρί και την λευκή κουβερτούρα και διακοσμούμε τις καριόκες.