Εκτέλεση

0/0 βήματα
  1. Ξεκινάμε πρώτα ετοιμάζοντας το σιρόπι. Θα χρειαστούμε: 1 κιλό ζάχαρη, 3 ποτήρια νερό, 1/2 λεμόνι τον χυμό, 1 κ. σούπας γλυκόζη, 2 βανίλιες
  2.  Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
  3. Κόβουμε το παγωμένο βούτυρο σε κυβάκια.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης (250 γρ. καρύδι χοντροκομμένο, 1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο, 1 κ. σούπας ζάχαρη, 1 κ. σούπας τριμμένη φρυγανιά, 1 βανίλια) και ανακατεύουμε καλά.
  5. Ξανοίγουμε καλά το φύλλο κανταΐφι.
  6. Παίρνουμε μία ποσότητα από το κανταΐφι και βάζουμε πάνω μία κουταλιά από το μείγμα της γέμισης και ένα κυβάκι από το βούτυρο. Ρολάρουμε και τυλίγουμε.
  7. Τοποθετούμε τα τυλιγμένα κανταΐφια σε βουτυρωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
  8. Λιώνουμε τα κυβάκια βούτυρο που έμειναν και ρίχνουμε 1 κούτ. σούπας σε κάθε ένα κανταΐφι.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
  10. Όταν είναι έτοιμα, αμέσως μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
  11. Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης.
  12. Αφήνουμε αρκετές ώρες για να ρουφήξουν καλά το σιρόπι και να κρυώσουν.