Ένα υπέροχο φαγητό.

 

Εκτέλεση

0/0 βήματα
  1. Βάζω ελαιόλαδο σε πλατιά χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρω το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο.
  2. Ρίχνω τα ψιλοκομμένα πλοκάμια, σοτάρω λίγο και σβήνω με το ούζο.
  3. Ρίχνω το ρύζι και ανακατεύω μέχρι να γυαλίσει.
  4. Ρίχνω τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και αφήνω να πιεί τα ζουμιά.
  5. Τέλος ρίχνω τον μαϊντανό και τον άνηθο.
  6. Γεμίζω τα καλαμαράκια και κλείνω με οδοντογλυφίδες .
  7. Βάζω τα καλαμαράκια στην κατσαρόλα, ρίχνω ελαιόλαδο και βραστό νερό που έχω διαλύσει μέσα τον πελτέ και τον κύβο λαχανικών μέχρι να τα σκεπάσει. Λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και σιγοβράζω για 45 λεπτά περίπου.