Υπέροχο κέικ μήλου, ζουμερό και αφράτο.
Υγιεινό για όλη την οικογένεια
Γίνεται εύκολα χωρίς να χρειάζεται μίξερ

Εκτέλεση

0/0 βήματα
  1. Βάζουμε σε μπολ το λάδι με το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
  2. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουν διαλύσει τη σόδα.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν παουντερ, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  4. Ενώνουμε τα άλευρα στο μείγμα με τα υγρά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα και το τριμμένο καρότο. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.
  6. Βάζουμε σε φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 50 λεπτά περίπου ( ελέγχουμε με ένα μαχαίρι ) σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις.
  7. Όταν το κέικ μας είναι έτοιμο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και σερβίρουμε μαζί με το frosting.
  8. Για το frosting: Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα μαζί με το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν καλά.
  9. Προσθέτουμε το μέλι, το χυμό από το λάιμ και το ξύσμα από το λάιμ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει μία ωραία κρέμα.

 

TIPS

  • Δεν στραγγίζουμε τα τριμμένα μήλα και το καρότο.
  • Δεν ανακατεύουμε το frosting με μίξερ.
  • Με αυτή την δόση βγαίνουν 2 μακρόστενες φόρμες 22 × 14 ή μια μεγάλη φόρμα για κέικ.