Εύκολη ,με υπέροχο άρωμα λεμονιού …

Εκτέλεση

0/0 βήματα
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C ,αντιστάσεις.
  2. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 26 εκ. διάμετρο ή ένα πυρέξ 20 επί 30 εκ.
  3. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
  4. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το βούτυρο και το σιμιγδάλι.
  5. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει.
  6. Όταν πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά , ανακατεύοντας πολύ γρήγορα.
  7. Τέλος προσθέτουμε και την βανίλια.
  8. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί ή στο πυρέξ μας .
  9. Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά.
  10. Όταν ή γαλατόπιτα μας είναι έτοιμη αφήνουμε να κρυώσει.
  11. Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  12. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι (1 ποτήρι ζάχαρη , 1 ποτήρι νερό, φλούδα λεμονιού) και βράζουμε για 5 λεπτά.
  13. Όταν το σιρόπι μας είναι έτοιμο , σιροπιάζουμε την κρύα γαλατόπιτα.
  14. Αφήνουμε για μία ώρα περίπου να ρουφήξει το σιρόπι.

Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε την γαλατόπιτα μας.